Sokken en kousen

Compressiekousen
In tegenstelling tot normale sokken, bieden compressiesokken een bepaalde mate van druk (compressie) om zo te zorgen voor een betere bloedsomloop in de benen en voeten. Vaak worden ze ook wel steunkousen genoemd. Hebt u snel last van bijvoorbeeld tintelende voeten, rusteloze benen of vochtophoping in de benen en/of voeten? Of hebt u lichte spataderen of last van een voetschimmel? Compressiekousen voorkomen vermoeide en/of opgezwollen voeten en benen en verkleinen de kans op spataderen, blaren, blessures en kramp in de kuiten, achillespezen en enkels. Tevens versnellen ze het spierherstel na het sporten en wordt de kans op trombose verkleind tijdens lang stilzitten.

Wandelsokken
Hebt u snel last van blaren? Dan kan het dragen van een paar goede wandelsokken voor u de oplossing zijn! Echter helpen wandelsokken niet alleen bij het voorkomen van blaren. De kousen van Sockwell zijn voorzien van compressie, wat bijdraagt aan een optimale bloedcirculatie om zo de kans op blessures te verminderen en zodat de benen en voeten minder snel vermoeid raken of zullen opzwellen. Na een lange wandeltocht zullen de spieren zich sneller herstellen.

Hielspoorsokken
Pijn onder de hiel is een veel voorkomende klacht. De klacht, ook wel hielspoor genoemd, wordt vooral veroorzaakt door overbelasting bij sport, lang staan, verkeerd schoeisel, overgewicht of slijtage door het ouder worden. Uiteraard is het een heel vervelende aandoening die u in uw bewegingsvrijheid zal beperken, maar gelukkig biedt Sockwell verlichting met een serie vernuftig gebreide sokken. De hielspoor sokken verlichten de pijn van de hielspoor en versnellen het herstel ervan

Sneakersokken
Tijdens de zomermaanden als het warm weer is, dan willen onze voeten nog wel eens stinken als we de schoenen uittrekken. De sneakersokken van Sockwell zullen dit onaangename probleem zo veel mogelijk voorkomen. Dit is te danken aan de antibacteriƫle mix van merinowol en bamboe, waarvan onze enkelsokken zijn gemaakt. Bamboe neemt tot zeven keer meer vocht op dan katoen en droogt zeer snel vanwege de open vezelstructuur. Merino wol neemt vocht razendsnel op en heeft een temperatuur regulerende werking. Het materiaal draagt dus bij aan een constante temperatuur van de voeten.

schoen en voetservice Vording sokken en kousen